Автомобил с 8 души катастрофира край Кюстендил, по чудо оцеляха 5 деца

Северина Иванова - събота, 19-12-2015 - 12:03

Лек автомобил с 8 души, сред които 5 деца, катастрофира край Кюстендил рано сутринта. Нелепият инцидент става малко след 7:30 часа в района на Струмски мост, когато се сблъскват лек автомобил „Фолксваген Голф“ и „Фолксваген Поло“. На мястото на инцидента са изпратени три линейки на Спешен център, тъй като имало информация за пострадали деца. Оказва се, че в единия от автомобилите пътували 8 души от ромския квартал „Изток“. При пристигането на място медиците установили, че децата са невредими. Пострадали са трима  - шофьорите на автомобилите и пътничка. Те са настанени в Кюстендилската болница с различни травми в областта на главата и коремната област. Няма опасност за живота им, обявиха от здравното заведение. Работата по случая продължава полицията в Кюстендил. По първоначална информация водачите не са шофирали след употреба на алкохол.
Самият случай обаче потресе кюстендилско. „Как може в една лека кола да се возят 8 човека, при позволени 5. Ако беше станала някоя трагедия с децата, кой щеше да е отговорен. Това е страшно безумие!“, възмущаваха се кюстендилци.
Заради тежката катастрофа се наложи в продължение на няколко часа да бъде затворен пътя Кюстендил – София. След отстраняване на автомобилите от мястото, движението беше пуснато.