35 хил. проверки на превозни средства са направили итспектори на НАП от началото на 2017 г.
МОНИТОР
В камиона открили само 50 кг. от стоката

Спряха фиктивен износ на 9 тона брашно за Гърция

Агенция Монитор - понеделник, 27-02-2017 - 16:58

Спряха фиктивен износ на 9 тона брашно за Гърция, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП). При проверка на камион, превозващ брашното, инспекторите от звено „фискален контрол“ са установили, че има несъответствие между количеството на стоката, натоварена в автомобила и посоченото във фактурата и другите документи.

Оказало се, че по документи в камиона трябвало да има 9 тона брашно, а на практика товарът бил едва 50 кг. Служителите от фискален контрол продължават работата си по доизясняване на случая, допълват от приходната администрация.

Фиктивният износ е една от най-често срещаните схеми за измами с ДДС. При нея търговец изнася стоката само „по документи“, като в същото време ползва данъчен кредит. Междувременно продуктите се реализират на вътрешния пазар, обикновено без платежни документи и в хазната не се внасят дължимите данъци .

От НАП казаха още, че от началото на тази година фискалните агенти на данъчните са извършили 35 хил. проверки на транспортни средства, като на 9 900 са поставени технически средства за контрол.

В резултат на извършените инспекции са наложени 254 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.