Новото Audi A4 Allroad беше представено на автомобилното изложение в Детройт от Скот Кеог, президент на Audi за Америка.
Снимки Audi

Audi A4 Allroad изкушава практичните американци

Денислав Стоянов - петък, 15-01-2016 - 13:53

Новото комби със задвижване 4х4 и увеличен просвет е много подходящо за зимата

На автосалона в Детройт германците от Audi показват новото комби с повишена проходимост Audi A4 Allroad Quattro. С тази ключова премиера марката с четирите ринга продължава да се налага на американския пазар като водещ производител на високотехнологични премиум автомобили с практична насоченост. През 2015 г. в САЩ компанията Audi за пръв път в историята си прекрачи границата от 200 000 продадени коли, като бележи ръст от 11,1% до 202 202 реализирани автомобила. Така в рамките на 5 години Audi практически са успели да удвоят продажбите си в САЩ. Семейството от разнообразни високопроходими модели набира все по-голяма популярност на американския пазар, като Audi Q5 е един от най-предпочитаните кросоувъри през миналата година.

Хромираната радиаторна решетка е с вертикални секции, а защитните пластмасови панели обгръщат цялата каросерия.

Дизайнът на новото Audi A4 Allroad Quattro е с характерната за последните модели на марката предна част и типичната за високопроходимите автомобили защитни пластмасови панели, които обгръщат цялата каросерия на колата. Новото A4 Allroad се различава от стандартното комби A4 Avant по хромираната радиаторна решетка с вертикални секции и алуминиеви лайсни на предната и задната броня. Освен това колата традиционно е получила алуминиеви панели на страничните прагове. Пътният просвет е увеличен в сравнение със стандартния модел с 23 мм, а с колелата с най-голям диаметър добавката в клиренса може да достигне 34 мм.

Просветът е увеличен с 34 мм, в броните има вградени алуминиеви лайсни, както и алуминиеви панели на праговете.

Серийното задвижване на четирите колела Quattro и увеличеният пътен превръщат Audi A4 Allroad в чудесен автомобил за всякакви ситуации, като му дават сериозни предимства на сняг през зимата, както и завидно представяне извън предела на отъпканите черни пътища. За модела се предлагат мощни и едновременно с това ефективни двигатели с турбо и директно впръскване, повечето от които са познати от комбито A4 Avant. За клиентите ще са на разположение бензиновият двигател 2.0 TFSI с мощност 252 к.с. (370 Нм), както и дизеловите турбомотори 2.0 TDI в два варианта на мощност със 150 к.с. (320 Нм) и 190 к.с. (400 Нм), и 3.0 TDI също в две версии - с максимална мощност от 218 к.с. (400 Нм) или 272 к.с. (600 Нм). Двигателите ще се комбинират с 6-степенна механична скоростна кутия, 7-степенна роботизирана автоматична S-tronic или 8-степенна автоматична Tiptronic.

A4 Allroad е получил изцяло нов преден панел, а като опция се предлага напълно цифрово арматурно табло.

Промените в интериора са аналогични като в стандартното Audi A4. Моделът е получил абсолютно нов преден панел, а като опция се предлага напълно цифрово арматурно табло. Комфортният характер на новото Audi A4 Allroad Quattro е подчертан от високотехнологични опции като виртуален кокпит и мултимедийна навигационна система MMI Navigation Plus, която е допълнена с нова управляваща концепция. Като опция се предлага адаптивно окачване, чиято твърдост може да се променя от мултимедийната система MMI. Специално за версията Allroad към петте стандартни режима на движения - Comfort, Auto, Dynamic, Efficiency и Individual, е добавен режим Offroad, който променя алгоритъма на работа на трансмисията и реакцията на натискане на педала на газта.

Многобройните функции за връзка на Audi Connect свързват водача и пътниците с Интернет с помощта на високоскоростния стандарт LTE. Асортиментът от системи за подпомагане на водача включва адаптивен круйз-контрол с включен асистент за движение в задръстване, както и асистент за теглене на прикачен товар, който значително улеснява работата на водача. Обемът на багажника на Audi A4 Allroad е 505 литра, а при сгънати задни седалки на втория ред максималното товарно пространство достига 1510 литра. По желание багажната врата може да се отваря с електрозадвижване. Моделът ще е при дилърите на Audi в Европа през лятото. За сега е обявена цената на модела за Германия, която започва от 44 700 евро.

 
 
Тагове:  Audi