Атанас Фурнаджиев, управител на „Мото-Пфое”, представи новостите на щанда на Land Rover.

Моделите на Range Rover съчетават лукс, динамика и висока проходимост

Денислав Стоянов - вторник, 20-10-2015 - 13:02

Всъдеходите Discovery Sport и Evoque превземат офроуда

Посетителите на Автомобилен салон София 2015 могат да видят цялата актуална гама на британския производител на всъдеходи Land Rover. Сред експонатите премиери са изцяло новият Land Rover Discovery Sport и обновеният Range Rover Evoque, а на щанда на „Мото-Пфое”, официален представител на британската марка за България, са изложени и най-луксозните високопроходими модели Range Rover и Range Rover Sport.

Новият Land Rover Discovery Sport впечатлява с максимално оптимизирани пропорции, като поставя нови стандарти в инженерните технологии по отношение на динамика и използване на вътрешното пространство в купето. Discovery Sport е красив, модерен и динамичен автомобил, който ще си комуникира на емоционално ниво със своите собственици. Приключенският дух, характерен за Land Rover, е пренесен и в интериора на новото поколение Discovery Sport. Впечатление в него правят висококачествените материали и новата по рода си вертикална централна конзола, която пренася премиум излъчването вътре в самия автомобил. В новия Discovery Sport има налични цели четири изхода за 12V мощност и шест USB такива, разпределени по трите реда седалки в автомобила. Водачът и спътникът до него отпред могат да се наслаждават още на 8-инчов информационен сензорен дисплей. Новият Land Rover Discovery Sport е снабден с първокласни въздушни възглавници от ново поколение, автономна спирачка в случай на опасност и каросерия, съчетание от ултраздрава стомана и олекотен алуминий.

Външният вид на Evoque изпъква с нова предна броня, радиаторна решетка и изцяло светодиодни предни фарове.

Сред премиерите на щанда на Land Rover на автосалона е обновеният Range Rover Evoque. Компактният луксозен всъдеход е дързък, динамичен и изумително красив. Обновеният Evoque впечатлява с уникален по рода си дизайн, който е идеален за града и извън него. Още с появата си Range Rover Evoque направи истинска революция за марката Land Rover, издигайки я до нови и до скоро немислими висини. Новият Range Rover Evoque е първият автомобил в света с 9-степенна автоматична скоростна кутия, разработена съвместно с лидера в тази област ZF. Трансмисията е една от най-модерните и технологични скоростни кутии, използвани някога в автомобилната индустрия. Тя е проектирана специално за да работи ефикасно при всякакви терени в комбинация с патентованата от британската марка система Terrain Response. От представянето си на пазара до наши дни Range Rover Evoque е спечелил над 160 престижни международни награди. Моделът получи признание дори от критични автомобилни издания по света. Това се отрази положително и на продажбите на високопроходимия британец, който покори с лекота доскоро трудни за марката Land Rover пазари като Германия, Китай, Португалия, Южна Африка, Австралия, Бразилия, Испания, Индия, Франция, Чехия и Нова Зеландия. Цената на Range Rover Evoque започва от 70 000 лева с ДДС.