ДПС ще е домакин на срещата на либералите догодина

Агенция Монитор - сряда, 13-09-2017 - 15:21

ДПС ще приеме в София лидерите от АЛДЕ за своето годишно заседание през пролетта на 2018 г. Решението за домакинството на София е взето на последното заседание на ръководството на АЛДЕ, на което член е и евродепутатът на ДПС Илхан Кючюк. „Очаква се събитието да посетят министър-председатели, европейски комисари и политически лидери от семейството на либералите“, съобщиха от ДПС. Акцент по време на разговорите ще са приоритетите за БГ председатеството, бъдещето на ЕС, Брекзит. Ще се обсъдят и кандидатурите на либералите за следващ шеф на ЕК, който трябва да бъде избран 2019-та.

„ДПС е един от най-активните членове на европейското либерално семейство и същевременно е стабилна, проевропейска и демократична политическа сила в България", коментира председателят на АЛДЕ Ханс ван Баален. Според него това ще допринесе значително за успеха на българското председателство на ЕС.

“Решението е оценка за активната  дейност на ДПС в АЛДЕ-партията, европейските институции и България. За нас е чест, че ще бъдем домакини на 7 премиери от ЕС, петимата еврокомисари, излъчени от АЛДЕ, лидерите на либералните партии и евродепутатите-либерали”,  заяви пък лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. По думите му ДПС ще използва високата оценка и позициите, които има в АЛДЕ за да допринесе за успешното първо председателство на България на Съвета на ЕС. “Нашите акценти ще бъдат – повече Европа на съединението, мястото и бъдещето на Балканите по модела на Българския етнически модел и превръщането на Европа и Балканите в зона, свободна от националисти и радикалисти”, обяви Мустафа Карадайъ.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.