Нова мода

„Класическият ученик“ стана хит във Фейсбук

Мила Мишева - неделя, 12-02-2017 - 16:37

 „Фейсбук“ страници с името „Класическият ученик от...“ станаха хит в социалната мрежа.

Такива групи имат учениците от училища в цялата страна, които включват както елитни гимназии, така и по-неизвестни школа.

Новият онлайн феномен има за цел да пуска шеги под формата на снимки и колажи, осмиващи училищния живот, но без да нанася обиди. Така например на страницата „Класическият ученик от 18 СУ“, можем да попаднем на снимка, на която школото, известно с изучаването на екзотични езици, е преименувано на китайски ресторант.

В профила на „Класическият ученик от Строителния“ пък можем да намерим ученически шеги от типа на „Минава наредба да не се пуши в двора, следващото междучасие всички пушат пред двора“.

Класическите страници обаче не обхващат само школския живот, като феноменът обхваща доста разнообразни сфери и професии. Във „Фейсбук“ могат да се намерят групи на „Класическият банкер“, „Класическият фотограф“, „Класическият българин в Англия“, „Дъщерята на класическия българин“, „Класическият фитнесджия“ и др.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.