Задачата, поставена на нашите огнеборци от премиера Бойко Борисов, е да оказват пълно съдействие на местните власти за по-бързо овладяване на ситуацията.

Наши огнеборци помагат в Скопие, издирват хора

Агенция Монитор - понеделник, 08-08-2016 - 11:51

Българският екип от пожарникари от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР и от Столична община, който замина за Македония, за да помогне при издирването на хора и отводняването на сгради, пристигна в Скопие малко след полунощ. За това съобщиха от Министерския съвет. Задачата, поставена им от премиера Бойко Борисов, е да оказват пълно съдействие на местните власти за по-бързото овладяване на ситуацията.

Екипите вече са се включили в операцията по издирване на хора. 

Предстоят допълнителни уточнения от каква помощ още има нужда в Македония за преодоляване на щетите и подпомагане на пострадалите. Координацията в това отношение е възложена на началника на политическия кабинет на премиера .

Българските представители в Скопие са получили благодарност от официалните власти за своевременната реакция. За македонската столица като доброволци вече заминаха депутатът Георг Георгиев и евродепутатът Андрей Новаков от ГЕРБ.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.