Данъчни вадят на тезгяха 21 тона алкохол

Добромир Радушев - сряда, 14-02-2018 - 13:32

Над 21 тона алкохол и алкохолни напитки продава на търг варненската териториална дирекция на НАП. Това са отнети и изоставени в полза на държавата акцизни количества стоки, става ясно от съобщението, публикувано в сайта на приходната агенция. Там е посочено още, че алкохолните продукти ще се продават на 3 групи. В първата са включени 13 100 литра ракия, наливен етилов алкохол, джин, водка, уиски, ром, бренди и калвадос. Наддаването за тях ще започне от 17 380 лева. Втората група е 4 450 литра ликьор, мента, кампари, мастика, узо, пастис, анасонови настойки и замбука, оценени на 1 760 лева. 3 900 литра вино и вермут са включени в третата група, която е с първоначална тръжна цена от 450 лева.

Продажбата ще се извърши на търг с тайно наддаване и за участие в него ще се допускат само лицензирани складодържатели, притежаващи валиден лиценз за управление на данъчен склад за производство или за складиране на акцизни стоки, издаден от Агенция „Митници“. Предлаганите алкохолни количества подлежат на преработка, която се извършва за последващата им реализация като годен краен продукт или за тяхното оползотворяване по друг подходящ начин, включително деструкция, се посочва още в съобщението.

Досъдебно производство по описа на Митница-Варна пък е образувано срещу собственик на магазин в Игнатиево, Община Аксаково, от дома на който са конфискувани близо 600 кутии цигари без бандерол и 84 кг. нелегален тютюн за пушене. При проверка в началото на месеца служители от Митница Варна открили в търговския обект 33 кутии цигари без бандерол и 1 кг. тютюн за пушене. Останалите количества били намерени при последващата проверка в дома на търговеца. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.