10 000 евро за облекчаване на обществено място в Генуа

Солена глоба за пикаещо на улицата куче в Италия

Румен Михайлов, „Монитор“, Италия - неделя, 23-04-2017 - 16:02

Ако кучето ти се изпикае на някоя улица във Верона и ти не измиеш неговата „малка нужда“ с вода, местните полицаи моментално ти късат квитанция за 157 евро глоба. Точно толкова пари платил през миналия уикенд 44-годишен недобросъвестен собственик на два домашни любимеца от сателитното на града на Ромео и Жулиета селище Торе дел Бенако. Та двете кучета вдигнали крака до боклукчийско кошче на централната улица, изходили се и после продължили по живо, по здраво разходката със своя стопанин.

Да, ама според в. „Кориере дел Венето“ две бдителни ченгета веднага дошли на местопроизшествието, подушили пикнята и след като установили, че не е правен опит тя да бъде измита, догонили песовете и чорбаджията им с известието за тлъстата глоба. В случая униформените просто изпълнили заповедта на кмета на Верона Флавио Този, която гласи, че собствениците на домашни любимци трябва да заличават добре с вода техните „малки нужди“, изръсени по улиците на известния град и особено в неговия исторически център. Докато „големите“ трябва да се прибират като навсякъде в цивилизования свят в найлонов плик, да се изхвърлят в кошчета за боклук, а следите от тях също да се измиват.

Случката възмути както глобения собственик на двата песа, така и местните защитници на животните, които я обявиха за „нелепа“ и дори „смешна“. Исканията им глобата да бъде анулирана, обаче останаха без последствия. За разлика от жалбата на семейството на 23 годишен младеж от Генуа, който преди десетина дни се изпика посред нощ в центъра на големия пристанищен град и бе глобен … 10 000 евро! Там ходенето по нужда из тесните средновековни улици отдавна е строго забранено, тъй като те са прочути открай време като свободни писоари и вонята из тях е невъзможна. Но родителите на младежа писаха на кмета, че синът им се бил покаял за белята и наказанието му бе намалено на солената, но далеч по-скромна сума от 3000 евро.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.