Митьо Очите пак ляга за операция

Мария Атанасова - четвъртък, 05-01-2017 - 14:40

Получил усложнения след срастване на уретера

Поредна хирургична операция очаква Митьо Очите, след като е получил нови усложнения. Той легна за последно под ножа преди Коледа. След последната операция в Турция, лекарите гарантираха, че проблемът с излива от уретера  вече е окончателно отстранен. Той дори махна и катетъра. Очите обаче е получил усложнения вследствие на вътрешно срастване. Затова сега се налагало той да бъде опериран за пореден път. В последните дни на годината несебърският бос е потърсил помощ и в бургаска болница, заради отлепяне на нефростомата. Освен това, при извършения преглед се оказало, че здравият бъбрек, останал незасегнат от куршумите, не функционира добре и задържа урина. Лекарите обаче го успокоили, че това не е страшно. 
За последните си болежки, Очите се консултирал дистанционно и с хирурзите от Истанбулската клиника. Те го посъветвали да изчака поне месец, преди да легне за нова операция. Турските медици го уверили, че предстоящата интервенция ще бъде лека и само след ден ще може да си тръгне от болницата. Хирурзите препоръчали срастването да бъде отстранено чрез лапароскопия, която е най-щадяща. 
Здравословното състояние на Димитър Желязков е тема, която вълнува съгражданите му край морето. Не минава и месец, без да се пусне слух, че той се влошава. Истината обаче е, че Очите е стабилизиран и след последната операция в Турция е сравнително добре.  От близо месец той спокойно се придвижвал на собствен ход и не искал и да чуе за инвалидната количка, в която прекара няколко месеца.  Очите вече е и без катетъра, който не само му създаваше дискомфорт, но и стана повод за грозни подигравки по негов адрес. От края на миналата година несебърският бос е подновил и рехабилитациите в поморийския балнеохотел. Освен това вече опитвал да тренира на своя глава по-малко и във фитнеса, амбициран да възвърне предишната си физическа форма. Макар че е на крака и в сравнително добро здраве, той е доста отслабнал физически. Цели шест месеца бяха необходими на Очите, за да стъпи на крака след престрелката в Слънчев бряг, в която оцеля като по чудо.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.