Започват второто платно до Слънчев бряг

Елена Анастасова - четвъртък, 12-10-2017 - 17:30

Проектът за изграждане на четирилентов път от Бургас до Слънчев бряг е на  рестарт. След близо двугодишен застой, АПИ обяви, че започва изграждане на второто платно в отсечката между Поморие и Ахелой. Символичната първа копка ще бъде направена днес /петък, 13-ти/. Стартът на реконструкцията ще дадат министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов. Ат АПИ съобщиха, че изпълнител на строително-монтажните работи е „Пътстрой Бургас“ ЕООД, а строителният надзор ще осъществява „Ен Ар Консулт“ ЕООД. Авторският надзор пък е поверен на „Виа план“ ЕООД. 
След разширяването на пътя, се очаква да се сложи край на тъпите и километричните задръствания по трасето Бургас-Слънчев бряг. Тесният участък между Поморие и Ахелой създаваше огромни проблеми на трафика и шофьорите висяха повече от час в задръствани в пиковия сезон.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.