Nissan направи всъдеход за скиори

Денислав Стоянов - понеделник, 18-01-2016 - 16:00

Прототипът с гъсенични вериги може да катери снежен склон с наклон 45 градуса

Снегът блокира движението по пътищата и притесни всички водачи на автомобили, но пък зарадва скиорите. Падналият сняг по планинските курорти ще осигури приятни емоции и вълнуващи преживявания за всички, които обичат зимните спортове. А за тези, които не искат да чакат реда си на лифта, Nissan представи на автомобилното изложение в Монреал, Канада концептуален всъдеход с гъсенични вериги. Новият модел се нарича Rogue Warrior и е направен на базата на познатия в Европа и у нас кросоувър X-Trail. Автомобилът е произведен в един-единствен екземпляр и е оборудван с гъсенично задвижване, наречено Dominator Track System.

Максималната скорост на всъдеходния прототип Nissan Rogue Warrior е 100 км/ч.

Новият снегомобил е оборудван с уголемени арки на калниците и допълнителна защита от проникване на сняг. Задвижването е поверено на 2,5-литров бензинов двигател, съчетан с безстепенна автоматична скоростна кутия Xtronic и двойно предаване на тягата. Концептуалният Rogue Warrior няма промени в интериора, но затова път отвън разликите са доста сериозни. Поставена е метална защита по дъното на колата, окачването е специално, а арките на калниците са вдигнати. Акцентът са гъсеничните вериги от Dominator, заменили колелата на машината.

Дължината на гъсеничните вериги е 122 см, широчината е 38 см, а височината на триъгълната структура е 76 см.

Дължината на гъсеничните вериги е 122 см, широчината е 38 см, а височината на триъгълната структура достига 76 см. Огромният пътен просвет на всъдеходния прототип от 58 см между повърхността и шасито позволява на машината да преодолява с лекота снежните преспи и да преодолее снежен склон с наклон 45 градуса. Максималната скорост на Nissan Rogue Warrior е 100 километра в час.

Новият „снегомобил” е оборудван с уголемени арки на калниците и допълнителна защита от проникване на сняг.

Новият модел се нарича Rogue Warrior и е направен на базата на познатия в Европа и у нас кросоувър X-Trail.

 
Тагове:  Nissan