Костюм гарантира точния размер дрехи при онлайн поръчка

Агенция Монитор - петък, 01-12-2017 - 14:28

Start Today, собственик на най-големия онлайн магазин за дрехи в Япония, показа костюм, подобен на хай-тек бельо, който може да промени завинаги купуването на дрехи онлайн. Костюма наречен ZozoSuit и създаден от StretchSense, съдържа над 150 вградени капацитивни сензори за разтягане, които правят 15.000 точни измервания на тялото, гарантиращи че дрехите закупени по интернет са точния размер.

Интернет революционизира търговията, но областта, в която онлайн пазаруването все още изостава, е закупуването на дрехи. За разлика от телефоните или други устройства, големината на един и същи размер при дрехите може да варира за различните марки и блузата или полата, които изглеждат великолепно на екрана, може да се окажат с неточната големина, когато бъдат доставени. Тъй като не е възможно да има пробна на уебсайта, онлайн търговците използват много ефективна система за връщане, посредством която се справят с всички върнати дрехи.
За да повиши удовлетвореността на клиентите и намали разходите за връщане, ZozoSuit е разработен в сътрудничество между Start Today и новозеландската компания StretchSense

ZozoSuit е интелигентен костюм, който включва сензори, кабели и електроника, които почти не се виждат и усещат от потребителя. Свързан чрез Bluetooth към придружаващо приложение, костюмът ще позволи на клиентите да поръчват мъжки и дамски дрехи от уебсайта на Start Today, Zozotown, като доставяните дрехи ще съответстват точно на формата и размерите на тялото им. Освен измерванията, правени от костюмите, системата използва собствени алгоритми и машинно обучение, за да създаде нарастваща база от данни за човешкото тяло.

 

„Способността за измерване на размерите на тялото е само едно от възможните приложения на интелигентния сензорен костюм”, казва Шин Джонг Парк, директор маркетинг в StretchSense. „Сензорите за разпъване са чудесно средство за получаване на информация за това как хората се движат в света, от тази информация можете да извлечете заключения за движенията, позата и здравето. Данните от нашата сензорна технология помагат да се преодолеят границите на човешките възможности.

Клиентите от САЩ могат предварително да поръчат ZozoSuit безплатно, като доставката ще започне през второто тримесечие на 2018 година.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.