По този начин изглеждат част от детските площадки в Кюстендил.

"Биг брадър" пази от набези детските площадки в Кюстендил

Северина Иванова - четвъртък, 20-04-2017 - 15:26

"Биг брадър" ще пази от набези и вандалски прояви детските площадки в Кюстендил. В момента се изгражда нов център за видеонаблюдение, който ще работи съвместно с Районното полицейско управление в областния град. По думите на кметът на община Кюстендил Петър Паунов вече всяка една нова детска площадка се оборудва с видеонаблюдение.

Отделно от това администрацията предвижда да бъде направен ремонт на съоръженията, за което са предвидени 20 хил.лв. от общинския бюджет. Идеята е детските пързалки и люлки да бъдат безопасни за най-малките жители на града.

Както не еднократно сигнализирахме голяма част от детските площадки в Кюстендил бяха превърнати в кръчми от тийнейджърите, които след употребата на алкохол почваха да чупят пейки, люлки и каквото им попадне. Очакванията са след въвеждането на видеонаблюдение набезите да бъдат ограничени, а нарушителите да получават санкции.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.