Марешки: По-скоро виждам коалиция вдясно

Агенция Монитор - неделя, 26-03-2017 - 22:43

„Ще подкрепим управленска програма при ясна заявка за смазване на картела в горивата и подкрепа за още 2-3 неща от нашата програма като подпомагането на млади семейства за жилище и мълчаливото съгласие. Имаме си програма вървим по нея, ако някой иска да я изпълнява в полза на българския народ, ние ще го подкрепим“. Това заяви лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки, която за първи път влиза българския парламент.

„Щастлив съм, че вдъхнових много хора, добави Марешки. Аз вярвам, че ВОЛЯ е само напред и нагоре, защото ние смятаме да продължим да се доказваме“, заяви Марешки. „Българският народ не може да продължи да бъде мародерстван по този безобразен начин“, каза Марешки относно горивата и съществуващия според него картел. Той си поставя като първа цел в НС борбата именно с него.

„Второ, мълчаливо съгласие за администрациите“, обяви той. „Отпушваме живота на обикновения български гражданин и на малкия и среден бизнес, и на всички български и чуждестранни инвеститори. На младите, образовани семейства решаваме проблема с демографския срив в България“, продължи той и обеща да реши проблема с неграмотната и малолетната раждаемост.

„Даваме бизнес на много малки и средни предприятия. Това са три от основните ни точки, мисля, че ще успеем да ги защитим и в крайна сметка ще подкрепим това правителство, което е готово да върви по този път“, обясни Веселин Марешки. Според Марешки кампанията е била изключително порочна. На практика се опитаха да го повторят и успяха от президентските избори.

„Убедиха хората, че едва ли не ще се решава между БСП и ГЕРБ кой ще управлява България и по този начин чрез фалшиви новини, чрез брутално потъпкване въобще на демокрацията в България успяха да намалят нашия резултат до този, който е в момента. Те отвратиха хората и те не излязоха да гласуват. Тези хора, които трябваше да гласуват, които искаха да гласуват за нас и ни вярваха, те ги отвратиха по два начина - чрез фалшиви новини и такива, които ни даваха все едно, че нямаме никакъв шанс и демотивираха хората да излязат да гласуват“, смята Марешки.

На въпрос кой е бил най-големият му противник в кампанията, Марешки заяви: „Най-големият ми противник беше липсата на противници. Нито един от така наречените лидери, които сега ще трябва да се срещнат с мен в парламента, не влезе в пряк двубой с мен. Не толкова да се бием, колкото да видим кой каква програма има, какви неща предлага за развитието на България“, заяви лидерът на ВОЛЯ.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.