Крепостта "Царевец" е една от топ дестинациите.
С КОНКУРС ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ТУРИЗМА

Търсят най-добрата дестинация за културен туризъм

Агенция Монитор - сряда, 15-03-2017 - 15:03

Конкурс за най-добра дестинация за културен туризъм обяви Министерство на туризма, съобщиха от ведомството. Той е част от изпълнението на проект „Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България”.

Целта на проекта е да се привлече вниманието и да се промотират малко познати или нововъзникващи български туристически дестинации на тема „културен туризъм”. Предвижда се да бъдат избрани нови пет малко познати направления в страната. За тази цел ще се разработи пакет документи за кандидатстване, който ще съдържа изисквания и критерии към потенциалните кандидати за избор на най-добри малко познати ЕДЕН дестинации в страната за културен туризъм, наръчник за попълване на пакета с документи, формуляр за кандидатстване и други необходими документи за участие в конкурса.

Допълнителна информация за процедурата ще бъде публикувана в периода април -май 2017 г. на Интернет страницата на Министерство на туризма и на Интернет страницата на ЕДЕН мрежата в България. На петте избрани дестинации ще бъде извършено професионално фото заснемане и те ще бъдат промотирани в специално изготвени брошури.

В края на 2017 г. ще се проведе и официална церемония по награждаване на избраните дестинации. Те ще бъдат включени в националната ЕДЕН мрежа в България и ще станат част от европейската мрежа.

Общата стойност на проектното предложение е 46 890,00 евро (91 709,00 лв.), като средствата се осигуряват по равно между Европейската комисия и Министерството на туризма - по 23 445,00 евро (45 854,00 лв.). Продължителността на проекта е 10 месеца - до края на 2017 г.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.