Абитуриентът Асен, прегазил Бонка на зебра, карал с 67 км/час

Ели Крумова - сряда, 31-05-2017 - 12:30

19-годишният Асен Гюрганчев, който на 13 април вечерта прегази и уби на място 61-годишната Бонка Куманова на пешеходна пътека на бул. „Шести септември” в Пловдив, е карал с 67 км/час. При тази скорост той не би могъл да спре навреме, за да не блъсне пешеходката. Това стана ясно в окръжния съд в Пловдив, от който Асен поиска да бъде пуснат от ареста. Съдия Веселина Печилкова обаче прецени, че няма как да удовлетвори искането на младежа, който след катастрофата е избягал, укрил се е и дори е започнал да звъни по приятели да му поправят джипа „Тойота Рав4”.

„Скоростта на движение на автомобила е била 67 км/час и е нямало как да спре”, цитира автотехническата експертиза съдия Печилкова. По думите й ако скоростта е била в разумните граници, шофьорът е можел да спре. Според експертизата разумна би била скорост от 33 км/час и то в близост до пешеходната пътека, което де факто не се е случило. Самият Асен в съдебната зала каза, че искрено съжалява за случилото се и че е готов да си понесе последствията, но сега молел за по-лека мярка. Целта му била поне да завърши средното си образование, като се яви на поправката на матурите през септември. По повдигнатото му обвинение го грози затвор от 3 до 15 години. Окръжният съд остави Асен Гюрганчев в ареста, което определение той може да обжалва пред апелативния съд на 8 юни от 10 часа. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.