Фандъкова поиска част от „Дондуков“ да е с асфалт

МАРИЯ НИНОВА - сряда, 20-09-2017 - 13:43

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска от Министерството на културата да даде разрешение в участъка от бул. „Дондуков“ между „Раковски“ и „Васил Левски“ да се положи асфалтова настилка. Тя е изпратила писмо до специализираният експертен съвет на министерството да разгледа проекта на Общинския съвет за полагане на асфалтова настилка на активните ленти за движение. 
Със свое становище Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) задължи общината при реконструкцията на бул. „Княз Ал. Дондуков“ да възстанови и положи нова гранитна паважна настилка. „След това решение разделихме обекта на две части. Първата част, в историческия център, която води до Ларгото и до бул. „Цар Освободител“ вече е реконструирана с гранитен паваж, както постанови НИНКН“, припомни градоначалникът. От 15 септември започна и ремонтът на отсечката между ул.„Раковски“ и бул. „Васил Левски“. „Този участък е заключен между улици, които са асфалтирани, част от него и в момента е асфалтирана, а след него бул. „Дондуков“ продължава с изпълнена изцяло асфалтова настилка. Затова молим министър Банов и експертния съвет на Министерство на културата да разгледа отделно проекта за настилките на този участък“, обяви Фандъкова. 
Подобен казус имаше и по бул. „Прага“. Първоначално от министерството на културата защитаваха павета, но в последния момент дадоха зелена светлина на общината да положи асфалт.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.