Жури от специалисти ще определи чрез „сляпа дегустация“ победителя.
МОНИТОР
В Петрич

Търсят най-доброто домашно вино

Агенция Монитор - неделя, 05-02-2017 - 16:41

Най-доброто домашно червено вино ще избират в Петрич. Общината обяви конкурс, в който могат да участват всички производители с напитка, произведена през 2016 г., обявиха от местната администрация. Желаещите да се включат в надпреварата трябва да представят свое вино в бутилка с вместимост не по-малко от 0,7 л.

Няма ограничения относно сортовете, от които е произведена напитката, стига да бъде от реколта 2016 година. Победителят ще бъде определен по метода на „сляпа дегустация“. Вината ще се оценяват от жури, включващо специалисти дегустатори, определено от общинската администрация. Всички класирани на първите шест места ще бъдат наградени. Производителите, които ще заемат от първо до трето място, ще получат грамоти и парични награди, а призьорите от четвърто, пето и шесто място ще бъдат наградени с предметни награди. Заявки за участие в конкурса за най-добро домашно червено вино се приемат до 13 февруари включително в сградата на общината, а конкурсът ще се проведе ден по-късно - на Трифон Зарезан.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.