Грипът затвори 887 училища

Агенция Монитор - четвъртък, 01-02-2018 - 16:58


 

Поради обявена грипна епидемия в 887 училища в страната днес нямаше учебни занятия.

За 138 училища в област Бургас грипната ваканция продължава до 2 февруари включително. Дотогава няма да се учи и в 276 школа в София – град. Учебни занятия не се проведоха днес и в 40 учебни заведения в област Сливен и в 71 в област Русе. В област Варна всичките 122 училища няма да учат до 2 февруари. Грипната ваканция затвори още 61 школа в Монтана, 60 - в област Хасково и за 44 - в област Ямбол. В област Кюстендил 41 училища няма да учат също до 2 февруари. Класните стаи днес останаха празни в 12 школа в област Враца.

В област Пловдив нямаше учебни занятия в 15 училища в община Карлово и в 4 - в община Сопот.

В област Видин е преустановен учебният процес в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, град Брегово, а в област Плевен в 2 училища – СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Пордим и Обединено училище „Никола Вапцаров“, село Вълчитрън.

От 3 до 6 февруари включително учениците в цялата страна са в междусрочна ваканция.


 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.