Договорът бе подписан от Пол Розенберг, директор на международното хотелско развитие за Европа на Мариот Интернешънъл (отляво), Петя Димитрова, изп. директор на Пощенска банка, Ишан Угур Деликанли, президент на Черноморската банка за търговия и развитие и Виторио Горри, председател на борда и изпълнителен директор на I Tower Development.
КРУМ СТОЕВ

Строят хотел Marriott за 116 млн. лв. в София

МАГДАЛЕНА КОВАЧЕВА - понеделник, 16-04-2018 - 17:44

Нов петзвезден хотел от веригата Marriott ще бъде построен в София. Черноморска банка за търговия и развитие (ЧБТР) и Пощенска банка съвместно ще предоставят 58,3 млн. евро, което е приблизително около 116 млн. лв. за построяването на лъскавия хотел. Това стана ясно по време на подписването на договора за заем. Кредитът се предоставя за срок от 12 години на I Tower Development АД – компания, специално създадена за реализацията на проекта в България. Marriott ще има 232 стаи, а строителството се очаква да завърши през 2020 г.

„Инвестицията не само ще подобри хотелиерската инфраструктура в София, но ще има и значителен принос за българската икономика от гледна точка на данъчните приходи, създаването на нови работни места и развитието на местната строителна индустрия“, заяви Ишан Угур Деликанли, президент на Черноморската банка за търговия и развитие, след подписването на договора за заем.

В допълнение към първия за София хотел Marriott, I Tower ще включва и 5 ресторанта, бутиков търговски център, спа зони и жилищен комплекс с панорамна гледка към столицата. Така софийският Marriott ще е вторият по големина хотел в столицата.

На подписването присъства и българският финансов министър Владислав Горанов, който изрази задоволството от това, че стойността на проекта е приблизително 0,2% от БВП-то на страната ни.

Тагове:  хотелМариот

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.