В страната ни намалява производството на безалкохолни напитки, минерални води, спиртни напитки и пиво.
МОНИТОР
РЕГИСТРИРА СЕ СПАД ОТ НАД 17 НА СТО

Произвеждаме все по-малко напитки

Агенция Монитор - четвъртък, 09-03-2017 - 16:24

Все по-малко напитки се произвеждат у нас, като на годишна база се отчита спад от 17,5%. Това показват предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) относно индекса на промишленото производство за януари 2017 г. Това означава, че в страната ни намалява производството на безалкохолни напитки, минерални води, спиртни напитки, недестилирани алкохолни напитки и пиво.

Освен напитки по-малко правим и тютюневи изделия. При тях намалението е с над 27 на сто. Най-голям спад обаче има при производството на метални изделия – 32%.

Според данните ръст се отчита при производството на превозни средства, без автомобили – с 13,5%, както и на хартия, картон и изделия от хартия и картон – с близо 12 на сто.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.