Polymaker

Първият масов 3D отпечатан електрически автомобил

Агенция Монитор - четвъртък, 22-03-2018 - 12:09

LSEV ще е с тегло от 450 кг и ще изминава 150 км

До сега имаше поне една известна компания (Local Motors), която произвежда сравнително малък брой 3D отпечатани автомобили.

Новият електрически автомобил LSEV е представян като „първият масово произвеждан 3D отпечатан електрически автомобил в света”. Автомобилът наскоро бе показан на пресконференция, провела се в китайския културен музей за 3D печат (China 3D-Printing Cultural Museum) в Шанхай и се очаква да влезе в производство през второто тримесечие на 2019 г.

LSEV е резултат от партньорство между китайската компания за 3D печат Polymaker и италианския производител на електрически автомобили XEV.
Според Polymaker, всички видими части на автомобила, с изключение на шасито, седалките и стъклото, са 3D отпечатани. Като този подход може да позволи общият брой отделни части мда бъде намален от около 2 000 до само 57, което вероятно не включва задвижването. Това води до общо тегло на превозното средство от само 450 кг.


Друго предимство на 3D печата е, че драстично ускорява процеса на научноизследователска и развойна дейност, което позволява на XEV да създава нови дизайни за само 3 до 12 месеца. Polymaker заявява, че процесът на разработка за подобен конвенционален автомобил обикновено отнема между 3 до 5 години.

Въпреки че производството все още не е започнало, XEV вече е получил поръчки за 7 000 LSEV, само от Европа, като 5 000 от тях са за италианския пощенски доставчик Poste Italiane, а останалите 2000 за лизинговата компания ARVAL.

„LSEV е първият проект за истинско масово производство, използващ 3D печат”, казва главният изпълнителен директор на Polymaker д-р Луо Сяофан. „Като казвам истински, имам предвид, че има и много други компании, които използват 3D печат за производство, но нищо не може да се сравни с XEV по отношение на размера, мащаба и интензивността.”
Очаква се електрическия автомобил да бъде на цена от приблизително $ 7.500, да развива максимална скорост от 69 км / ч и да разполага с пробег от 150 км, с едно зареждане.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.