Депутатите извикаха Цацаров и шефовете на ДАНС и ДАТО заради подслушванията

Тихомира Михайлова - сряда, 06-12-2017 - 09:57

Депутатите извикаха в парламента главният прокурор Сотир Цацаров, шефът на ДАНС Димитър Георгиев и неговите заместници, директорът на ДАТО Цветан Китов и неговия заместник Андон Ненов, МВР- шефът Валентин Радев, както и председателстят на Бюрото за контрол над СРС-та Бойко Рашков. Поводът е докладът за 2016 година за работата на бюрото, който е първа точка в дневния ред на НС. Това бе предложение на БСП, но на депутатите им отне около половин час да решат коя тично точка да бъде и кой точно да поканят при дебатите по доклада. ГЕРБ предложи вместо първа, точката да стане трета, което бе прието с гласовете на 105 от депутатите, а мотивът бе, че нужно време експертите да пристигнат. 
 
В отговор обаче БСП ги обвиниха, че се опитват да скрият темата, а лидерът на соцпартията Корнелия Нинова ги упрекна, че така нарушават парламентарния правилник. Така се стигна до прегласуване и точката отново стана първа, а депутатите си дадоха половин час почивка до идването на гостите. 
 
По-късно следобед пък Цацаров е повикан и в правна комисия. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.