Компактен икономичен кросоувър от Южна Корея

Денислав Стоянов - вторник, 20-10-2015 - 16:21

SsangYong Tivoli ще се бори за Автомобил на 2016 година в Европа

 

Ако търсите достъпен компактен кросоувър с икономичен двигател, не пропускайте щанда на южнокорейската марка SsangYong, където за първи път пред българската публика е изложен моделът Tivoli. Първият компактен кросоувър на SsangYong предлага не само висока проходимост, но и изискан италиански дизайн, икономични и екологични нови двигатели, модерни скоростни кутии и водещи в класа динамични характеристики и сигурност. Новият SsangYong Tivoli е номиниран от европейските автомобилни журналисти за „Автомобил на 2016 година за Европа”.

Новият Tivoli се предлага в България с 1,6-литров бензинов или 1,6-литров дизелов двигател, съчетани с 6-степенна механична или 6-степенна автоматична скоростна кутия, а задвижването може е само предно или двойно 4х4. Средният разход на за дизеловите версии е между 5,5 и 5,9 л/100 км, а при бензиновите консумацията в комбиниран цикъл е от 7,2 до 7,6 л/100 км. Цената на базовия модел у нас е 29 600 лева с ДДС. Всички версии на SsangYong Tivoli са с гаранция от 8 години или 150 000 км.

Интериорът на Tivoli може да бъде композиран в класическо черно, луксозно бежово или огнено червено. Спортният волан е с вградени бутони за контрол за информационно развлекателната система и за управление на автопилота. За уюта на пътниците в купето допринасят двузоновият климатроник и амбиентното осветление. За активната сигурност на пасажерите в новия Tivoli се грижат множество електронни системи, а пасивната безопасност е обезпечена от 7 въздушни възглавници и тристепенна система за качествен контрол. Тези, които вече са успели да управляват Tivoli споделят, че колкото повече го опознавате, толкова повече ще ви харесва.