Ford показва новите семейни ванове на автосалона

Денислав Стоянов - вторник, 13-10-2015 - 11:40

C-MAX, Grand C-MAX и S-MAX за първи път в България

На предстоящото Автомобилно изложение в София на щанда на Ford ще се състоят множество впечатляващи премиери. За първи път пред българска публика ще бъдат показани новите семейни ванове C-MAX и S-MAX, както и ярките спортни звезди – Fiesta с двигател 1.0 EcoBoost и мощност 140 к.с., Focus ST и култовия Mustang. Освен тях на щанда на Ford посетителите ще имат възможността да разгледат флагмана на марката – изцяло новото Mondeo и обновения високопроходим модел Kuga.

Новите икономични, гъвкави и стилни ванове на Ford – C-MAX и Grand C-MAX – предлагат на модерните и активни семейства усъвършенствани технологии в помощ на водача и по-високи нива на комфорт и безопасност. Гамата Ford C-MAX е с водеща в класа динамика, модерни технологии и оборудване. Родителите, които приближават автомобила с пълни ръце, могат лесно да отворят задния капак благодарение на безконтактното отваряне на багажника. Новият 7-местен Grand C-MAX е с двойни плъзгащи се странични врати и конфигурация на седалките за по-лесен достъп, повече удобство и пространство. Интериорът е по-изчистен и интуитивен, с по-малко контролни уреди и бутони и по-модерно излъчване. На пасажерите е осигурен по-голям комфорт. Инженерите на Ford са намалили шума и вибрациите чрез използването на по-дебели странични стъкла и по-абсорбиращи уплътнения. Шумът от двигателя също е редуциран.

 

 

Изцяло новият Ford S-MAX надгражда излъчването на оригиналния спортен мултифункционален ван, като осигурява достатъчно простор 7 пътника да пътуват със стил, а също пъргавината и удоволствието от управлението на по-малък автомобил. Новият S-MAX предлага 32 комбинации от места за седене и за багаж и водещата в сегмента система за лесно сгъване на седалките на втория и трети ред. Динамичният и спортен дизайн се допълва от просторния интериор, предлагайки самостоятелна климатична инсталация отзад и най-доброто в класа място за багаж. Иновациите включват динамични LED фарове с незаслепяващи дълги светлини, асистент за предупреждение от сблъсъци, мултиконтурни седалки, гласово управлявана система за свързаност SYNC 2, безконтактно отваряне на багажника, адаптивен автопилот и др.

 

Новият S-MAX се предлага с 1,5-литров бензинов двигател EcoBoost и усъвършенстван дизелов агрегат 2.0 TDCi за подобрен разход на гориво и водеща в класа динамика.