Двете лица на Радан

Иван Тропанкев - петък, 09-09-2016 - 16:19

Винаги е стряскащо, когато лъсне далавера, в която има пръст Радан Кънев. Не защото някак си свикнахме да се забавляваме с нелепите опозиционни изяви на десния лидер, а защото претенциите на реформаторите и подкрепящите ги "протестъри", че са водещи в борбата с корупцията, се оказват маска. Зад която в повечето случаи наднича сянката на техния патрон Иван Костов. Така беше и когато се оказа, че партийните пари на ДСБ са на преференциална лихва във фалираната КТБ, така излезе и по време на кметската кампания на последните местни избори, когато ДСБ застана твърдо зад кметове като бившия на Хасково и провалилия се в последствие десен кандидат за Варна, разследвани за престъпления и финансирани от съмнителни кръгове. Не е случаен и купувачът на златния имот в центъра на София - връзките с КТБ и Костов са преки. Въпрос на време е прокуратурата да разнищи кой какво ще получи като "награда" за тази сделка.

Време е да се сложи край на тази двойнственост. Уж не е за вярване, но и сега, както и при предишните случаи, дясната ръка на Командира препоръчал като своя квота назначението на областния управител, разрешил сделката. Когато обаче подобни постъпки се превърнат в рецидив, независимо че Кънев не е нещо повече от кукла на конци, е добре да се предприемат съответните мерки - политически или съдебни, ако се установи участие в ощетяването на държавния интерес. Противопоставянето на подобни "препоръки" е важно и за демократичния процес, който се изразява не само с лозунги и посочване с пръст, но и в носене на съответната отговорност.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.