Йорданка Фандъкова инспектира изграждането на канализация в село Войнеговци.
Гео Калев

За 10 години в София са изградени над 150 км. канализация

МАРИЯ НИНОВА - сряда, 22-11-2017 - 15:09

От 2006 до 2016 г. на територията на Столичната община са изградени и реконструирани над 150 км. канализационна мрежа. Това обобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира работата по изграждането на канализация в село Войнеговци, район „Нови Искър“. Отделно за десет години е направена над 380 км. водопроводна мрежа. Всичко това е струвало близо 500 млн. лв. Парите са от бюджета на столичната община и програмите ПУДООС, ОПОС и ИСПА. „Продължаваме да изграждаме канализации, като тази година работихме в „Бенковски“, „Горна баня“, „Витоша“, обясни Фаднъкова и допълни, че вече има и одобрен проект за „Кръстова вада“ и трябва да започне и изграждане и в район „Триадица“. Зам.-кметът Ирина Савина съобщи, че догодина също ще продължат поетапно да работят в „Модерно предградие“ и „Симеоново“. Тя заяви, че в момента общината подготвя регионалното прединвестиционно проучване, което ще даде възможност за кандидатстване по новата оперативна програма.

До този момент в село Войнеговци са инвестирани близо 5 млн.лв., като 1,5 млн. лв. са вложени за локална пречиствателна станция, 740 хил.лв. за реконструкция на водопровод и 2,6 млн. лв. за изграждане битов и дъждовен канал.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.