Най-големият проект е намаляване на рисковете от наводнения в басейните на 4 реки в България и Гърция.
СНИМКА МОНИТОР

Одобриха за финансиране 49 общи европроекта с Гърция

Агенция Монитор - петък, 17-03-2017 - 14:52

Финансирането на общо 49 проекта по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег V-A Гърция - България 2014 – 2020 бяха одобрени на заседанието на Комитета за наблюдение, което се проведе в днес Благоевград, съобщиха от МРРБ.

В тях участват общо 223 партньора (96 от българска и 127 от гръцка страна). В област Благоевград са 42 партньора (от които 7 водещи), област Кърджали - 14 партньора (4 водещи), област Смолян - 16 партньора (1 водещ), област Хасково - 18 партньора (2 водещи). Извън допустимата територия по програмата има 6 партньора.

Списъкът с одобрените проекти, включително тези от резервния списък, ще бъде публикуван на сайта на програмата: www.interreg.gr/en.

По време на заседанието членовете на Комитета за наблюдение бяха уведомени от Управляващия орган, че постъпилият стратегически проект по третата покана по Приоритетна ос 2, която бе обявена на 22 декември 2016 г. с краен срок за подаване на предложения 24 февруари 2017 г., е в процес на оценка. Най-големият проект е за защита от наводнения в речните басейни на реките Струма, Марица, Керкини и Места“, с бюджет 11,5 млн. евро. В рамките на месец предстои той да бъде одобрен за финансиране от Комитета за наблюдение чрез писмена процедура, като договорът за субсидия се очаква да бъде подписан през месец май 2017 г.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.