25-годишен работник загина от скеле на саниран блок в Бургас

Елена Анастасова - събота, 08-07-2017 - 18:29

Работник загина при трагичен инцидент в Бургас, след като падна от скеле при саниране на жилищен блок. Трагедията стана в късния следобед в събота, докато бригада строители работели по облицовките на блок №16 в бургаския комплекс "Изгрев". Загиналият мъж е 25-годишният Хюсеин Юсуф от руенското село Дъскотна, който е племенник на бригадира. Инцидентът е станал пред очите на вуйчото.  Мъжът е бил само на метър разстояние от Хюсеин, но не успял да му помогне. Всичко станало за секунди. Младият мъж бил качен върху скелето на височината на втория етаж и изведнъж полетял към земята. "Не е бил на много високо, но си е ударил лошо главата и си е глътнал езика, загинал е на място", разказаха свидетели на трагедията. Другата версия пък гласи, че строителят е бил ударен от токов удар. На мястото веднага пристигнаха разследващи, които започнаха да проверяват всички възможни причини за трагедията. Една от версиите, по които работят разследващите е, че Хюсеин е ударен от ток от неизправен климатик.

В късния следобед на мястото на инцидента пристигнаха  министърът на регионалното развитие Николай Нанков и кметът на Бургас Димитър Николов.

Колегите на Хюсеин са в шок от трагедията. Те разказаха, че младият мъж е очаквал дете от съпругата си. Министър Нанков заяви, че ще бъдат извършени проверки, които да установят точните причини за инцидента.

Кметът на Бургас Димитър Николов поднесе съболезнования на близките на загиналия млад мъж. Той потвърди, че засега информацията е, че ток от климатик е протекъл по скелето и това е вероятната причината за фаталния инцидент. „Ще бъдат направени проверки за техническата безопасност, затова дали е проведен инструктаж“, каза градоначалникът. Със случая е запознат и премиера Бойко Борисов.

Според техническия ръководител на обекта, работниците са спазили всички правила за безопасност.  Металното скеле, което опасва целия блок е зазимено, но точно в тази част на сградата не, защото тепърва се издигало. Повреденият климатик не е бил занулен, вследствие от което по скелето протекъл ток.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.