Светкавично бърз инструмент за съхранение помага на творците

Агенция Монитор - петък, 13-04-2018 - 13:26

ThunderBlade SSD издържа на удари

Фотографите, видео редакторите и други професионални творци, вече разполагат със супер бърз инструмент за съхранение, който помага за транспортирането и работата с висококачествени медийни файлове. ThunderBlade SSD от Other World Computing (OWC), който бе показан за първи път на изложението за електроника CES 2018 през януари, вече се продава.


OWC твърди, че ThunderBlade е „най-бързият външен диск” и подкрепя това твърдение със скорост при пренос на данни до 2.800 MB / s за четене и 2.450 MB / s при запис.

До шест устройства с размер от 8 x 32 x 192 мм и тегло от 816 гр, може да бъдат свързани заедно посредством двата Thunderbolt порта отзад на всяко устройство, а SoftRAID технология позволява комбинирането на две устройства, увеличавайки скоростите при трансфер на данни до 3.800 MB / s.

ThunderBlade се предлага в четири варианта, от 1 TB до 8 TB и може да се използва както с Mac, така и с компютърни системи Windows.

ThunderBlade използва подсилена конструкция, без вентилатор, която издържа на удари и може да работи при температури от 10 ° C до 35 ° C. Когато не се използва, може да издържи от -40 ° C до 65 ° C. За допълнителна защита всеки диск ще има собствен твърда кутия за транспортиране.

ThunderBlade е на разположение сега, като цените започват от $ 1.199.99 и достигат до $ 4.999.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.