Нова система за допълнително материално стимулиране въвеждат във "ВМЗ" Сопот
Авторът

Повишават с 10 % заплатите във „ВМЗ” Сопот през септември

Ели Крумова - понеделник, 28-08-2017 - 14:32

С до 10 % ще бъдат повишени заплатите на работниците във „ВМЗ” Сопот, съобщиха от дружеството. Това ще се случи, след като министърът на икономиката Емил Караниколов е разпоредил в оръжейницата да започне да функционира нова система за допълнително материално стимулиране. За целта били проведени разговори със синдикатите и новата система започнала да се разработва. Идеята е разпределението на парите от допълнителното материално стимулиране да стане по-справедливо и мотивиращо, като обхваща в детайли всяко едно от звената в държавното предприятие, съобщи изпълнителният директор на „ВМЗ” д-р инж. Иван Гецов.

„Досегашната система бе насочена основно към стимулиране на звената, пряко свързани с производствения процес. Системата даде положителни резултати; премахна уравниловката, наследена от миналото, и повиши производителността на труда. Това се вижда от постигнатите резултати за 2016 г. и за първото полугодие на настоящата година. Очакваме изключително добри резултати и за деветмесечието“, каза Гецов. Той уточни, че през първото полугодие на 2017-а във „ВМЗ” е постигнато средно работно заплащане от 1 052 лв. при среден числен състав 4 600 човека.

За да се реализира новата система, още през септември ще бъде повишен фонд „Работна заплата“ с до 10%, а тестовият вариант на системата ще е готов до края на същия месец и внедрен през последното тримесечие на годината. Тези срокове са съобразени с разпореждането на министър Караниколов, уточниха от вазовската оръжейница. 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.