Депутатите избраха бивш шеф на НАП и свой колега за зам. председатели на КФН

Венцислав Генков - сряда, 11-10-2017 - 12:44

Парламентът одобри кандидатурите на кандидатите за зам.-председатели на Комисията за финансов надзор (КФН). "За" двамата кандидати гласуваха 117 народни представители, "против" бяха - 6, а въздържали се - 23 депутати. 

Бившият изпълнителен директор на НАП Бойко Атанасов и депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова са новите заместник-председатели на регулатора. Атанасов ще отговаря за дирекцията "Надзор на инвестиционната дейност", а Йорданова - за осигурителния надзор.

Бойко Атанасов е бивш изпълнителен директор на НАП и настоящ зам. финансов министър. Той е започнал кариерата си като данъчен инспектор и има 20 години стаж в сектора. Атанасов ще отговаря за публичните дружества, търгувани на фондовата борса, инвестиционните посредници и взаимните фондове.
Диана Йорданова по професия е счетоводител и до момента беше заместник-председател в Комисията по бюджет и финанси на Народното събрание. Преди това беше общински съветник в Бургас. Сега Йорданов ще контролира дейността на пенсионните фондове.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.