Снимки: Honda

Новата Honda следва собственика си

Агенция Монитор - петък, 06-01-2017 - 12:24

Един от най-интересните продукти, представени на  CES 2017 е самобалансиращ се мотоциклет,  модифицираната Honda NC750S, която използва технология от самобалансиращия се моноцикъл на Honda, за да стои в изправено положение. Освен това, мотоциклета може да следва собственика си, като кученце, което е удивително.

 

Honda е добре запозната със самобалансиращите лични транспортни средства. U3-X и моноцикъла UNI-CUB са спретнати, забавни устройства създадени да решат потенциално опустошителния проблем пред който Япония е изправена по-рано, отколкото останалата част на света.

Казано по-просто, Япония, не се раждат достатъчно бебета. До 2050 г., прогнозите показват, че население ще е с почти два пъти повече 70-80 годишни, отколкото 20-30 годишни. Няма да има достатъчно млади хора да работят, за да съществува страната, както и да се грижат за по-възрастните.

Така Honda и останалата част от японската промишленост за роботика се опитват да разберат как да направят по-възрастните хора мобилни и независими, до колкото е възможно. Самобалансиращите се моноцикли, като двата споменати по-горе дават възможност за помощен транспорт, като правят достъпна по-голямата част на града за тези, който не могат да ходят на дълги разстояния и може да ги използват заедно с обществения транспорт.Но след като имаш познанията за технологията, може да се приложи навсякъде и изглежда точно това е направила Honda за тазгодишното изложение CES в Лас Вегас.

Използванйки технологията на UNI-CUB, Honda демонстрира самобалансиращ се мотоциклет, който дори може да се движи самостоятелно с бавна скорост.Моторът прилича на модифициран NC750S, двуцилиндров среден клас нейкед байк, който използва автоматична скоростна кутия с двоен съединител на Honda. „Това е Riding Assist технология, която не се използва големи жироскопи, които да добавят допълнително тегло и да ограничат способността на мотора да маневрира”, казва глобалния президент на Honda Йошиюки Мацумото (Yoshiyuki Matsumoto). „Мотоциклета използва Honda Robotics технология първоначално разработена за UNI-CUB.”От това, което се вижда, изглежда че мотоциклета балансира главно завъртане на предното колело. Моторът щастливо седи изправен сам или с мотоциклетист на седалката.

Способността самостоятелно да балансира, плюс автоматичната трансмисия дават възможност за друга интересна функция, като тази , че мотора може да бъде настроен да следва собственика си като кученце, докато върви, което би правило по-лесно паркирането и движението през тесни пространства.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.