Достъпът на автомобили в кюстендилските села е затруднен.

Замръзнаха чешмите в Кюстендилско

Северина Иванова - петък, 13-01-2017 - 17:19

Масово замръзнаха чешмите на кюстендилци, където през последните дни беше отчетена най-ниската температура в цялата страна. Местните не виждат изход от ситуацията. Единственото им спасение се оказали обществените чешми с минерална вода, където обаче дебита е слаб заради проблеми с помпите. „От Общината обещаха да оправят нещата, но се чакали части. Кога ще стане това, не се знае. Ние сме без вода и без възможност да ползваме дори тоалетна“, споделя премръзналият Георги Иванов до една от чешмите с минерална вода в Кюстендил. Той обяснява още, че заради ниските температури се е стигнало до масово замръзване на тръбите в домовете и то не само в Кюстендил, но и при жителите по селата. В Гюешево, например, англичанин, който е влюбен в България и скоро се е заселил там, след като му замръзнали тръбите на къщата направо си хванал самолета за Англия.

По села и паланки падна огромно количество сняг през последната една седмица и достъпа на автомобили е затруднен. Местните кметове се справят със ситуацията, благодарение най-вече на местни земеделци с трактори. „Ако не са те направо не можем да излезем от къщите“, жалват се хора от село Раждавица, при които скоро местният земеделец Олег Крумов лично почистил селските улици. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.