Първи изпитания за пътническата капсула на Hyperloop One

Агенция Монитор - четвъртък, 03-08-2017 - 15:07

Преди няколко седмици, Hyperloop One разкри прототип капсулата, която компанията се надява, че ще превозва пътници в почти вакуумни тръби със скорост близка до тази на звука. Днес компанията обяви първите успешни тестове на тази футуристична капсула, която летейки над тестовото трасе ускори до над 300 км / ч.


Hyperloop One е една от развиващите се компании, които се стремят да направят концепцията за транспорт на Илон Мъск реалност, като сред конкурентите са Hyperloop Transportation Technologies и Arrivo. Тази система използва мрежа от тръби с ниско налягане, които превозват хора и товари в магнитно левиращи капсули с около 1200 км / ч, пътуващи от Лос Анджелис до Сан Франциско само за 30 минути.


Днешното съобщение следва това, което миналия месец компанията нарече изпитания Фаза 1, където за прърви път се тестваха всичките системни компоненти на специално създадена шейна. Това включваше двигателя, окачването на превозното средство, технологията за магнитно издигане и вакуумната помпена система, както и представянето на прототипа XP-1.

Капсулата е дълга 8.7 м, широка 2.7 м и висока 2.4 м и има корпус от въглеродни влакна. Шасито е направено от конструктивен алуминий и съдържа задвижваща система и магнити за издигане и управление. Hyperloop One казва, че капсулата е проектирана като кола от Формула 1 - да бъде лека, но здрава.


Сега във Фаза 2 от изпитанията XP-1 бе поставен в 500-метровата тръба на Hyperloop One в пустинята Невада. Това включваше понижаване на налягането в тръбата до еквивалента на въздуха на около 60 000 метра над морското равнище, позволявайки на капсулата да използва магнитно издигане, за да се носи над трасето и да измине чрез електрическо задвижване разстоянието от 300 метра. „Постигнахме историческата скорост от 310 км/ ч и сме развълнувани, че най-накрая ще покажем на света, как XP-1 минава през тръбата на Hyperloop One”, казва Шервин Пишевар, съосновател на Hyperloop One. „Когато чуете звука на Hyperloop, чувате звука на бъдещето.”


Екипът съобщава, че отново всички компоненти на системата са преминали изпитанията. Въпреки че, все още е далеч от скоростта на реалния Hyperloop, това е още една обещаваща стъпка напред за компания, която вече провежда проучвания за приложимост на системата в различни страни по света.

„Доказахме, че технологията ни работи и сме готови да започнем дискусии с партньори, клиенти и правителства по целия свят за въвеждането на нашата Hyperloop технология”, казва изпълнителният директор на Hyperloop One Роб Лойд. „Развълнувани сме от перспективите и от приемането, което получихме от правителствата по света, за да помогнем за решаването на предизвикателствата с обществения транспорт и инфраструктура”.

 
Тагове:  KHyperloopHyperloop-OneXP-1

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.