"Трамкар" е част от Столичен електротранспорт.
МОНИТОР
Върнала половината преди да я хванат

Касиерка сви 72 бона от „Трамкар”

Агенция Монитор - сряда, 15-03-2017 - 17:21

Касиерка сви 72 бона от бюджета от звеното „Трамкар“ към общинската фирма „Столичен електротранспорт ЕАД“. Преди месец обаче тя у спяла да върне около 32 000 лева и се опитала да замаскира липсващата сума. Злоупотребата с общинските пари лъснала преди няколко дни при вътрешна рутинна проверка. Към момента тя дължи 28 400 лева, разказа шефът на „Столичен електротранспорт”. Той е наредил да се сформира вътрешноведомствена комисия, която да разнищи дали в схемата няма замесени и други лица. Освен това ще бъдат сигнализирани и всички компетентни органи, а служителката ще отнесе и дисциплинарно уволнение.

Бившият шеф на общинското дружество „Трамкар” Христоско Вретенаров беше подсъдим за източването на 670 000 лева от общинската фирма. Той е присвоил парите в периода 1 декември 2005 г.- 4 декември 2007 г. Още в хода на разследването, след като Вретенаров бе арестуван, стана ясно, че той си е водил отчет за всяка сума, която е присвоил от дружеството. Така на практика улеснил максимално разследващите, тъй като сам е документирал престъплението. През януари 2012 г. Върховният касационен съд потвърди ефективната присъда на Христоско Вретенаров от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.