Цената спасение за стомаха

Агенция Монитор - неделя, 18-06-2017 - 19:04

Най-малко 9 от 10 от нас като влязат в магазина да пазаруват храна, първо гледат дали има нещо на промоция. В случай, че червените етикети са малко или пък дори и те не са ни по джоба, търсим възможно най-евтиното. Намерим ли пък нещо вносно от известна марка на изгодна цена, веднага го слагаме в торбата.

Чувстваме се удовлетворени, но не се замисляме, че марката е същата, но дали това се отнася за качеството. Едва след като ни се удаде случай да пробваме същото нещо в някоя по-далечна и по-богата земя, разбираме разликите. За бирата казват, че у нас била по-хубава, но за мезетата и сладкишите - обратното. Според някои експерти от хранителния бранш най-вероятно търговците у нас чисто и просто си поръчват продуктите по друга рецепта, за да могат да предложат по-ниски цени и да са конкурентни на пазара. Това никой не може да им го забрани.

Искаме ли обаче да хапнем или пийнем нещо наистина качествено, а не доставено като за бедна страна, е редно да си купуваме скъпи марки с деклариран произход. За това обаче трябват повечко пари.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.