Винаги годна храна в хладилника със Smarterware

Агенция Монитор - неделя, 21-01-2018 - 13:07

Всички забравяме храна в хладилника, която в крайна сметка трябва да изхвърлим. Компанията от Чикаго, Ovie си е поставила  за цел да не допуска това да се случва. Системата Smarterware, разработена от компанията, знае какво има в хладилника и напомня за неща, които не се използват.

Основният комплект Smarterware се състои от затваряща се кутия, щипка и връзка, всяка от които е оборудвана с презареждащ се електронен етикет. Когато потребителя купи краткотрайни продукти, като свежи зеленчуци, може да ги постави в кутията, да използва щипката или връзката.

След това посочва на приложението Smarterware кой етикет на коя храна е поставен. Като това може да се направи гласово, посредством интелигентен домашен хъб или директно в приложението на смартфона.

 

След това, използвайки приложението, потребителя може да провери свежестта на всяка храна. Въз основа само на вида храна и датата, на която е поставен в хладилника. Също така потребителя получава известия на телефон си или от домашния интелигентен хъб, за продукти, които трябва да се използват, преди да станат негодни, както и съвети за ястия, които може да се направят с тях.

Освен това, самите етикети визуално уведомяват потребителя от колко дълго храната е в хладилника. Светещ пръстен на всеки етикет свети в зелено, когато храната е свежа, в жълто, когато е по-стара, но все още е годна за консумация и в червено, когато вече храната не годна.

Цената за комплект Smarterware започва от $ 60, като доставките се очаква да започнат през есента.

Тагове:  KSmarterwareOviehome

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.