Лондон трябва да плати 57 млрд. евро на Брюксел за Брекзит

Агенция Монитор - петък, 10-02-2017 - 20:01

Евросъюзът ще изисква от Великобритания да плати 57 млрд евро в рамките на преговорите за излизане на страната от общността, съобщи телевизия „Скай нюз“.

„Точната сума бе съгласувана на срещата в понеделник, на която Франция и Германия искаха Великобритания да плати 70 млрд евро", твърди медията.

Лондон вече заявяваше, че е готов до 2020 г. са изпълнява поетите задължения в рамките на различни програми на ЕС, оценявана на десетки милиарда евро, но не се посочваше никаква определена сума. "Скай нюз" също информира, че според постигната договореност преговорите за свободна търговия между Лондон и Брюксел ще започнат едва след изплащането на посочената сума. Лондон се надяваше тези процеси – преговорите по дължимите за изплащане суми и търговските преговори – да вървят паралелно.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.