Вместо да рискувате, по-добре веднага спрете на първата бензиностанция и се освежете.
Снимка Булфото

Безплатно кафе освежава шофьорите на 1 октомври

Денислав Стоянов - събота, 30-09-2017 - 12:00

Ако ви се приспи на пътя, спрете и се ободрете или дори подремнете

Много голяма част от пътните произшествия по света и у нас стават заради заспиване на шофьорите, независимо дали става дума за водачите на автомобили или камиони. Много често се случва да пътуваме изморени и понякога в скучното движение с постоянна скорост неусетно ни се приспива. Вместо да експериментирате дали ще успеете да се задържите будни и да рискувате живота на себе си и другите пътници в колата, а често пъти и на останалите участници в движението, по-добре веднага спрете на първата бензиностанция и се освежете. Например наплискайте очите си с вода, пийте кафе и тонизираща напитка, направете гимнастика или се разходете. Ако и това не помага, паркирайте на безопасно място на бензиностанцията и подремнете. Уверявам ви, че след около 30-40 минути ще се събудите свежи и готови да продължите пътуването. Ако не спрете и рискувате, може да заспите на пътя дори и за секунди, при което в най-добрия случай ще се разминете с ожулени ламарини.

На 1 октомври, обявен за Ден на кафето, всички бензиностанции OMV в страната ще предлагат безплатно кафе.

В стремежа си да привлекат шофьорите по пътищата, веригата бензиностанции OMV черпи всеки шофьор с безплатно кафе на 1 октомври, обявен за Ден на кафето. В деня на празника всички бензиностанции OMV в страната ще предлагат безплатно еспресо. Менюто с кафе напитки ще се обогати с новото „Веган капучино” по рецепта на служител от OMV, отличено по време на проведения по-рано през годината трети шампионат VIVA Cafe Бариста. Като част от многобройните активности, свързани с новото послание на марката OMV, компанията отбелязва Деня на кафето с много изненади за своите клиенти.

Ядливaта вафленa чашка за кафе Cupffee е направена от екологично чисти суровини и може да бъде изядена.

Компанията OMV винаги е работила в подкрепа на българския бизнес и в полза на обществени каузи, сред които r опазването на околната среда. Сега OMV България застава зад иновативен за българския пазар продукт на родни производители – ядливaта вафленa чашка за кафе Cupffee. Чашката е направена изцяло от натурални и екологично чисти суровини и може да бъде изядена в качеството си на обикновена придружаващата кафето бисквитка. Съвсем скоро предстои чашите Cupffee да бъдат въведени тестово в обектите на OMV в страната. По този начин OMV България още веднъж доказва своята загриженост към общественозначими каузи като опазване на околната среда, подкрепяне на прохождащи програми и развитие на бизнеса.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.