Loomo е средство за придвижване и роботизиран асиситент

Агенция Монитор - сряда, 07-03-2018 - 13:14

Появилият се в началото на 21-ви век Segway, не спираше да модифицира своите самобалансиращи се двуколесни превозни средства, търсейки им други практически приложения. Loomo е най-новото превозно средство от Segway, което освен че предлага възможност за придвижване е и роботизиран асистент, който се може да се движи автономно и притежава способност да разпознава и реагира на поведението на потребителя.


С батерията си от 329 kWh, максимална скорост от 18 км / ч и пробег от около 35 километра. Loomo разполага с 11 цолови колела, с които може да се движи еднакво добре както на пътя така и извън него.

Гласово базираното ръководство за управление обучава потребителя, като Segway твърди, че Loomo може да научи потребителите да го карат в рамките на няколко минути.
Но след като потребителя слезе от Loomo, машината оживява. Оборудван с сензори за проследяване на дълбочината и движението, RealSense на Intel, Loomo може да се ориентира в заобикалящата го среда и да избягва препятствия, което му позволява да се движи автономно. Това означава, че може да следва като собственикът си и с помощта на своята 1080p HD видеокамера да заснеме видео докато се движи, което съхранява на вградените 64GB памет.


Това, заедно със софтуера, който Segway нарича система за разбиране на човека (Human Understanding System), дава възможност на Loomo да разпознава лица и да реагира според поведението на човека, като жестове. Оборудван с пет микрофона, Loomo може да реагира и на гласови команди и бива подпомаган от придружаващото приложение за смартфон и сензорите за допир по корпуса му.


4.3-инчовият LCD екран на Loomo позволява на потребителя да взаимодействат с емоционалния му образ. Segway казва, че роботът ще притежава „закачлива личност”, която ще споделя цветущи изрази, за да впечатли и развесели хората.

Софтуера е базиран на Android, така че разработчиците могат да разширят функционалността, а новите способности ще бъдат непрекъснато добавяни чрез безжични актуализации.


Loomo е обект на кампания в Indiegogo, като направилите сега поръчка ще заплатят $ 1.299 и ще очакват доставка май 2018 г.

Тагове:  KSegwayLoomo

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.