„Обзаведоха“ клошар с акт за раждане

Христо ХРИСТОВ - неделя, 12-11-2017 - 14:25

 

 

Клошар, който вече четвърт век се е  превърнал в нещо като „крачеща емблема“ на Сливен се сдоби с акт за раждане и документи за самоличност след намесата на губелнатора Чавдар Божурски.

Бездомният Иван Иванов /познат като Призрака и Ръчицата/, който е роден преди малко повече от 4 десетилетия в многолюдно ромско семейство в тукашния квартал „Надежда“ вече две и половина десетилетия е сред „дишащите“ лепило и бронз. Видът му отблъскващ, но това не пречи да по-милостиви жители на града да му дават милостиня.

На 31 август по молба на областният управител Божурски Иванов е бил освидетелстван от ТЕЛК, поставена му е диагноза за 80-процентова инвадилизация резултат на вдишваните отрови. Мъжът е бил настанен за лечение в клиниката за борба с наркоманиите в СПБ „Д-р Георги Кисьов“ – Раднево , където е прекарал 40 дни. От петък той се е  завърнал в Сливен и предстои да бъде настанен в специализирано заведение за възрастни хора с проблеми в град Твърдица.

Според лекари-психиатри не било изключено след броени дни Призрака отново да бъде видян по улиците на Сливен тъй като състоянието на ремисия било твърде крехко.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.