Старица от Елхово даде 4 бона на „следовател“

Христо Христов - вторник, 07-02-2017 - 13:51

89 – годишна жена от Елхово стана поредна жертва на ало-.измамници, които използвали вече изпитаната схема „МВР търси подкрепа за задържане на престъпник“.

Баба Марийка Г. били заблудена след обаждане на домашния й телефон около обяд в понеделник.

Представил се като „следовател Маринов“ непознат „омагьосал“ старицата с версията, че в този момент криминалистите са по дирите на изпечен мошеник. За да го закопчаят обаче тя трябвало да се направи на лековерна и да остави наличните си пари в найлонов плик край кофа за боклук на тротоара. Преди това обаче трябвало да опише номерата на банкнотите и да сложи „описа“ в торбичката.

Зарадваната, че може да бъде в услуга на родната полиция, баба изпълнила дадените „указания“, оставила пликчето с парите, заделени „за гроб“ и зачакала да научи развръзката. След като часове наред никой не й позвънил, жената се усетила, че има нещо нередно и лично отишла в районното управление да търси „следовател Маринов“.

Образуван е поредното досъдебно производство срещу неизвестен извършител, общо 7 били случаите на измами само понеделник, на територията на ОД на МВР – Ямбол, в три от тях жертвите се разделили със спестяванията си. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.