Още 7 милиона влизат за реконструкция на улици по ОП "Региони в растеж"

Шумен харчи 1.47 милиона лева по асфалт и дупки

КРАСИМИР КРУМОВ - вторник, 11-04-2017 - 12:16

1.47 милиона лева ще задели от бюджета си за 2017 година община Шумен за ремонт на улици в града, селата и междуселищната пътна мрежа, съобщи заместник-кметът по строителството инж. Боян Тодоров. Към сумата се очаква да бъдат добавени и други 7 милиона лева по ОП "Региони в растеж", с които ще се извършат ремонти на улици в кв. "Тракия" и широкия градси център.
550 хиляди лева от собствения бюджет на общината са предназначени за ремонта на пътя Друмево - Овчарово. За машинно преасфалтиране на 40 улици в в самия Шумен са заделени 720 хиляди лева, а 200 хиляди остават за кърпежи на дупки по улиците в селата и общинските шосета между тях. 
В уличната програма на общината за т. г. влиза и изграждането на 4 кръгови кръстовища в Шумен - две в близост до строящата се зала "Арена Шумен" и две до бъдещия магазин на "Практикер". Тези до залата са със средства на общината, а до хипермаркета ще бъдат финансирани и изпълнение от "Видеолукс холдинг".

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.