„Кучешки живот” не означава непременно труден живот, особено когато е в кола на Opel.
Снимки Opel
Най-добрият приятел на човека се вози чисто и безопасно

Opel се грижи за кучетата по време на път

Денислав Стоянов - събота, 15-10-2016 - 20:38

В комбитата и вановете на марката има място за всички на четири лапи

Когато се отправяме на пътуване за почивка обикновено искаме да вземем със себе си и домашните любимци, защото често те са неразделна част от семейството. За хората с кучета е много важно техните любимци да пътуват удобно в колата, като в същото време няма да замърсяват салона и да пречат на водача. Напълно безопасно и чисто най-добрият приятел на човека поема на път в новите Opel Zafira, Astra Sports Tourer и Insignia Sports Tourer, оборудвани със системи за организиране на багажното пространство, благодарение на които любимите кучета пътуват със стил, чисти и спретнати.

Opel Zafira с товарен капацитет от 152 до 1860 литра спокойно ще побере цялото семейство от кученца.

Водачите са отговорни безопасността на автомобилите да не се влошава по никакъв начин от багажа или пътниците, включително кучета. При дълги пътувания е по-добре за всички, ако четириногият приятел се вози в багажното отделение, за предпочитане отделен от другите пътници със защитна система. Все пак при евентуален инцидент не бива да се допуска кучето да се превърне в ракета. При удар с 50 км/ч, силите действащи върху обекта могат да бъдат 30 пъти по-големи от собственото му тегло, което от своя страна означава, че трябва да бъде предотвратена възможността домашните любимци да бъдат изтласкани напред.

Сред най-добрите коли за пътуване с кучета е Opel Astra Sports Tourer с багажник от 540 до 1630 литра.

Основните изисквания за кучета при пътуване са осигуряване на свеж въздух, но без течение. Най-лошото възможно нещо за кучетата е горещината. Собствениците трябва да имат предвид, че когато почиват, особено когато става дума за автомобили с голямо остъкляване, те се нагряват много бързо, когато климатичната система се изключи. Най-добре е, когато хората слизат от автомобила, за да се разходят, да взимат и кучето със себе си. Ако това е невъзможно по време на пътуване, задължително автомобилът трябва да се паркира в подземен паркинг, където има сянка. Там обикновено е толкова хладно, тихо и тъмно, че кучетата пътници в повечето случаи изпадат в приятна дрямка.

В багажника на Opel Astra Sports Tourer има специално конструирана защитна преграда за кучета.

При пътуване със своето куче, Opel предлага полезни аксесоари като постелки за пода на багажника с две лица, облицовки и система за организиране на багажника. Най-добрите автомобили за пътуване с кучета са Opel Astra Sports Tourer с багажен обем от 540 до 1630 литра, Opel Zafira с товарен капацитет от 152 до 1860 литра и Opel Insignia Sports Tourer с вместимост от 540 до 1530 литра. За собствениците на истински големи кучета, като санбернари или ирландски хрътки, Opel има предложения във формат XXL като Combo с обем на товарното отделение до 3200 литра или Vivaro с вместимост до 5900 литра.

Багажникът на Insignia Sports Tourer с обем от 540 до 1530 литра е като хол за домашния любимец.

Opel предлага и различни аксесоари специално за собственици на кучета. В новата Zafira багажните чанти и кучето остават там, където трябва да бъдат с помощта на специално конструирана защитна преграда за кучета и багажни системи като мрежите FlexOrganizer и опорите FlexRail. За защитата на автомобила от мокри кучета, собствениците на Zafira, притежаващи особено космати домашни любимци като породите ретривър, коли или бриар, ще оценят по достойнство защитната облицовка с лого на Zafira.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.