Предизвестеното уволнение на Р.Овч.

Иван Тропанкев - сряда, 31-05-2017 - 18:54

Няма новина в отстраняването на обвинения по две дела бивш енергиен министър Румен Овчаров от поста представител на държавата в Надзорния съвет на "Лукойл Нефтохим Бургас". Това трябваше до стане още през октомври, преди прокуратурата да му повдигне обвиненията. Заради оставката на правителството, тогава му се размина.

Трябва ли обаче да се запитаме защо след публичното  оповестяване на тежките обвинения и започналите разпити, Р.Овч не е върнал сам Златната акция на държавата. Няма нужда от отговор.  Р.Овч. няма морални терзания и отдавна е доказал, че интересите на държавата са свързани единствено с неговите. И я е превърнал в дойна крава, която данъкоплатците обгрижват. А той ги лъже по стар комунистически обичай с дежурните лакърдии за светлото енергийно бъдеще на страната.

Не може да не отбележим, че той не бе единствениат, който седеше на входа и на изхода на енергийния ни сектор. Достатъчно е да видим кои олигарси днес най-много пищят за промени в съдебната система и ще ни светне защо го правят.

По този повод е добре и в БСП да си зададат въпроса - чии още го дири Р.Овч. в редиците им. Вижда се, че зад вътрешните боричкания, винаги се появяват сенките на задкулисните играчи. Докато те са там, миналото не може да бъде загърбено. А избирателите няма как да повярват, че социалистите са единствените, които могат да им решат социалните проблеми. И докато Р.Овч. е там те ще продължат да губят избори.

Колкото до двете обвинения  - за безстопанственост  и допускане на щета в размер на 193 млн. евро от бюджета на НЕК заради споразумението от 2006 г. за строителство на АЕЦ Белене, и за превишаване на правомощията си като министър при концесията на "Мини Бобов дол" през 2006-2007, - се вижда, че със сигурност ще се стигне до съд, който се надяваме да си свърши работата бързо и да наложи очакваната от обществото ефективна присъда.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.