Лидл раздаде сертификати на всички спечелили проекти.
ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ

Лидл България финансира 31 социални проекта в цялата страна

Агенция Монитор - сряда, 11-10-2017 - 14:37

Лидл България ще финансира реализацията на 31 социално значими проекта за 252 741 лева в рамките на инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“. Кампанията е реализирана в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум и отразява стремежа на веригата да допринася за по-пълноценен и качествен живот на хората от всички региони в страната.

Проектът е събрал 425 предложения от 142 населени места в цялата страна, които са били оценени на три етапа. В първия етап проектите са преминали през проверка на тяхната техническа обезпеченост и наличност на цялата изисквана документация. До втори етап са били допуснати всички проекти, отговарящи на административните критерии. В третия етап пък избраните проекти са били представени пред служителите на Лидл, които са оценили проектите в регионите, в които живеят, показвайки истински ангажимент към благосъстоянието на своя град и своята общност.

Финалната селекция е включвала предложения от 18 населени места в страната, сред които по-малки градове и села като село Ясен, област Шумен, град Генерал Тошево, област Добрич, село Бяга, област Пазарджик и други.

Общо 16 са одобрените проекти в областта на образованието, 8 са с фокус здравословен начин на живот, 5 ще се грижат за опазване на околната среда, а 2 са насочени към съхраняване на историческото и културно наследство.

За да финансира подобни проекти в периода от 1 май до 25 юни 2017 г. Лидл е отделял по 3 стотинки от всеки касов бон в магазините в цялата страна. В това време неправителствени и граждански организации са имали възможността да представят свои проекти и да кандидатстват за финансова подкрепа в размер на максимум 10 000 лева.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.