Одобриха имената на метростанциите от третия лъч

Мария Нинова - понеделник, 16-04-2018 - 12:43

Метростанциите от третия лъч на метрото ще носят имената на знакови личности от историята и географски области. Имената им бяха гласувани от комисията по образование към Столичния общински съвет. При избора общинарите са се съобразявали с това имената да служат за максимално улеснение при ориентацията в метрото.

Новите метростанции ще се назовават така: бул. “Владимир Вазов”, “Тракия”, стадион “Георги Аспрухов”, ж.к. “Хаджи Димитър”, “Театрална”, “Орлов мост”, бул. “Патриарх Евтимий”, бул. “Христо Ботев”, “Медицинска академия”, бул. “България”, бул. “Цар Борис III”, “Мизия”, ж.к. “Овча купел”, ж.к. “Овча купел II”, кв. “Горна баня”.

Първият етап от третата линия на метрото ще свързва бул. „Владимир Вазов“ и „Красна поляна“ и ще бъде с дължина 8 км. Вторият етап е от „Красно село“ до „Овча купел“ с дължина 4 км. Очакванията са третия лъч на метрото да бъде пуснат до края на 2019г.

По линиите на новото метро ще се движат и нови влакове, които ще могат да се управляват без машинист. Вече започна и тестването на един от тях, а през лятото ще пристигнат още 4 мотриси. По третата линия на метрото ще има и стъклени стени на пероните, които ще са с височина 1,5 м и ще се отварят, когато влакът е пристигнал.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.