СНИМКА PIXABAY.COM
ОТ КРАЯ НА 2018 Г.

Египет спира напълно доставките на природен газ от чужбина

Агенция Монитор - неделя, 12-11-2017 - 09:18

От края на следващата година Египет планира да се откаже напълно от вноса на природен газ и да използва само вътрешни източници, както това е било до избухването на Арабската пролет през 2011 г., съобщава ТАСС.

До средата на 2018 г. най-многолюдната арабска държава възнамерява да увеличи добивите на метан от собствени находища поне с 50%, а до края напълно да покрие дефицитите от миналата година възлизащи на 31,1 млн. куб. м на ден. През миналата година египтяните успяха да привлекат чужди фирми за проучване на потенциални месторождения на петрол и газ в 21 района на сушата и шелфа на страната и подписаха договори, осигуряващи инвестиции от 31 млрд. долара за разработката на газовите находища Zohr, North Alexandria и Atoll.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.